COD RUTIER 2014: Noi reguli la obţinerea permisului de conducere. Ce trebuie să facă TOŢI candidaţii

COD RUTIER 2014: Cei care candideaza pentru obtinerea permisului de conducere vor fi obligati sa ataseze, la dosarul de examinare, un nou document. Prevederea este cuprinsa intr-un act normativ publicat in Monitorul Oficial, ce intra chiar astazi in vigoare.
COD RUTIER 2014: Regulile privind obtinerea permisului de conducere au fost instituite in anul 2010, prin Ordinul MAI nr. 268/2010. De-atunci, normele au fost modificate de mai multe ori, cea mai recenta schimbare avand loc in vara anului 2013, atunci cand s-a stabilit ca toti candidatii vor sustine proba teoretica in ziua inscrierii la examenul pentru obtinerea permisului.

Acum, Ministerului Afacerilor Interne a operat o noua modificare, de aceasta data pentru a transpune in legislatia autohtona anumite reglementari europene. Mai precis, institutia a lansat in dezbatere publica, in luna mai, un proiect de ordin care actualizeaza dispozitiile referitoare la examinare si la conditiile pe care candidatii trebuie sa le indeplineasca pentru a sustine examenul. Documentul a fost si publicat in Monitorul Oficial nr. 543 de astazi, devenindOrdinul MAI nr. 110/2014, deja in vigoare.

Asadar, potrivit actului normativ, candidatii trebuie sa includa un nou act in dosarul de examinare. Este vorba despre o „declaratie pe propria raspundere a candidatului, data sub sanctiunea prevazuta de art.326 din Codul penal […]”, dupa cum se arata in proiectul citat.

Citeste mai mult pe RTV.NET